Duizeligheid

Duizeligheid

Op het spreekuur van de huisarts is duizeligheid een veel gehoorde klacht. Als hoofdklacht komt het voor bij 3 tot 14% van de patiënten die een huisarts bezoeken. Het is ook een klacht die sterk leeftijdsafhankelijk is. Met name bij mensen ouder dan 65 jaar komt duizeligheid veel voor.

Duizeligheid kan als zeer bedreigend worden ervaren: zij brengt de mens letterlijk en figuurlijk uit balans. Er kan een gevoel van onzekerheid ontstaan dat zich over alle aspecten van het dagelijkse leven uitstrekt. De sociale en maatschappelijke gevolgen van duizeligheid zijn vaak groot. Zeker bij oudere mensen kan het dikwijls leiden tot verlies van zelfstandigheid.

Duizeligheidnet

Hendrik van der Velde en Alle Sterk van Impuls Fysiotherapie zijn aangesloten bij Duizeligheidnet.
Duizeligheidnet is een onderdeel van het Kenniscentrum Duizeligheid.
In dit netwerk zitten medisch specialisten met expertise op het gebied van duizeligheid en fysio- en oefentherapeuten die scholing hebben gevolgd bij het Kenniscentrum Duizeligheid.

Fysiotherapie en duizeligheid

In veel gevallen van duizeligheid kunnen onze therapeuten uitkomst bieden. Met name draaiduizeligheid laat zich veelal goed behandelen. Voor de behandeling van deze duizeligheid beschikken onze hiervoor opgeleide therapeuten over specifieke manuele vaardigheden en therapeutische oefentechnieken.

Informatie

Wilt u informatie over het behandelen van duizeligheidsklachten, neemt u dan contact met ons op.

Vragen?

We beantwoorden ze graag. Laat hier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Een e-mail sturen of een bericht achterlaten met behulp van het contactformulier kan natuurlijk ook.

Bel mij terug

    Door te klikken op 'bel mij terug' ga je akkoord met ons privacy-beleid