Meer bewegingsvrijheid. Afname van pijn.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor Manuele Therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om jouw klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Bij Impuls Fysiotherapie zijn alle manueel therapeuten ingeschreven in het deelregister Manuele Therapie van Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF), wat inhoudt dat alle manueel therapeuten op Masterniveau zijn opgeleid.

Het doel van Manuele Therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken, die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van Manuele Therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wanneer naar een manueel therapeut?

Manuele Therapie kent een breed indicatiegebied:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten al dan niet met uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid
  • heupklachten

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Zo bereikt u ons

Bel of mail

Telefonisch bereikbaar van 08.00 - 12.00. Spreek na 12.00 uur een bericht in. Wij bellen u dan snel terug.

Bel of mail

T: 0518 - 41 99 98

E: balie@impulsfysiotherapie.nl

Ook voor afspraken in Sneek of Bitgummole.