Klantervaring – Review W. Wiersma

Jan Reviews

Vanaf mijn jeugd heb ik 1 a 2 keer per maand migraine gehad. Meestal in het weekend als het dagelijkse ritme veranderde.

Het begon met het zien van lichtflitsen, vocht vasthouden, kloppende hoofdpijn, gevolgd door zweten, misselijkheid en overgeven. Na ongeveer 12 uren verdween dan de pijn weer. Medicijnen brachten verlichting, maar migraine kwam steeds terug.

Na mijn pensionering verdween de migraine, maar de hoofdpijn bleef met grote regelmaat terugkomen. Pijnstillers brachten dan uitkomst.

Met hoofdpijn naar fysiotherapeut

Totdat er enige jaren geleden geschreven werd dat hoofdpijn bij de fysiotherapeut behandeld kon worden met ‘dry needling’, waarbij een knoop of verdikking (triggerpoint) in een spier kort wordt geprikkeld met één dunne naald, ter ontspanning. Dus geen acupunctuur.

Deze behandeling aan mijn schouders en bovenrug wordt nu 1x per maand uitgevoerd als ‘onderhoud’ tegen hoofdpijn, dat zeker aan te raden is. De knoop in een spier veroorzaakt nl. niet alleen pijn in rug en schouders, maar ook pijn naar en in het hoofd.

De speldenprik heeft veel veranderd. De pijn is weg en er kan zonder pijnstillers inspanningen worden gedaan, zoals tuinieren en sporten. Een verademing.