Specialisaties

Specialisaties

Speerpunten binnen Impuls Fysiotherapie zijn fysiotherapie en oefentherapie Cesar. Binnen deze behandelvormen zijn bij Impuls Fysiotherapie de volgende specialisaties aanwezig.
 • manuele therapie

  Manuele therapie

  Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat...

 • dry needling

  Dry needling

  Dry needling is een betrekkelijk nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. De behandeling is gericht op het 'uitschakelen' van triggerpoints in spieren. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier, dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn veroorzaakt. Daarnaast uiten triggerpoints zich ook vaak in...

 • lyze feitsma cesar therapie

  Oefentherapie Cesar

  Mensen lopen, gaan zitten, staan op. Mensen bukken, tillen, springen maar niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate. Al dat bewegen gebeurt grotendeels onbewust en iedereen ontwikkelt zo zijn eigen houding- en bewegingsgewoonten. Maar niet al die gewoonten zijn goed voor het lichaam!

 • medical taping concept

  Medical Taping Concept

  De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- /lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. 

 • Multidisciplinair spreekuur bij het Centrum Bijzondere Tandheelkunde

  Maandelijks draaien we een multidisciplinair spreekuur, samen met tandarts-gnatoloog dr. Ad Slagter. Mede hierdoor zijn de lijntjes kort met de medisch specialisten in Medisch Centrum Leeuwarden.

 • (Top)sportbegeleiding

  Impuls Fysiotherapie heeft ruime ervaring op het gebied van (top)sportbegeleiding: zo is Alle Sterk als fysio-/manueel therapeut 8 jaar werkzaam geweest binnen de begeleidingsstaf van de TVM schaatsploeg en 2 jaar binnen de begeleidingsstaf van Schaatsteam Op=Op Voordeelshop/Corendon.

 • Orofaciale fysiotherapie

  Alhoewel de orofaciaal fysiotherapeut in de volksmond een kaakfysiotherapeut wordt genoemd is het indicatiegebied binnen deze specialisatie breder dan alleen het kauwstelsel. De orofaciaal fysiotherapeut (OFT) is namelijk een fysiotherapeut-specialist voor functiestoornissen en functionele beperkingen in het gehele hoofd- /halsgebied..

 • Duizeligheid

  Op het spreekuur van de huisarts is duizeligheid een veel gehoorde klacht. Als hoofdklacht komt het voor bij 3 tot 14% van de patiënten die een huisarts bezoeken. Het is ook een klacht die sterk leeftijdsafhankelijk is. Met name bij mensen ouder dan 65 jaar komt duizeligheid veel voor.

 • Zwangerschaps gerelateerde klachten

  Tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling verander er veel in je leven. Mede door deze veranderingen kan er pijn ontstaan rondom het bekken. De pijn kan zich bevinden in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en of aan de voor/achter of zijkant van het bovenbeen. De pijn begint vaak nadat je (te) lang in dezelfde houding gestaan of gezeten hebt of na (te) zware lichamelijke inspanning.